ADA VİDANJÖR ATIK YÖNETİMİ
Vidanjör Hizmetleri
Çalışma alanları bakımından çeşitli çamur ve atıkları temizleme, şebeke sistemlerindeki tıkanıkları ve sondaj işlerinden kalan su kalıntılarını vakumlamaya, kanalizasyon sistemi olmayan yerlerdeki atıkların temizlenmesinde görev yapar.

Kanal Açma Hizmetleri
Kanalizasyon ve gider boru hatlarında tıkanmış olan noktaları eski kullanım haline döndürme olarak tanımlanmaktadır.

Endüstriyel Atık Çekimi
Fabrikalar ve endüstriyel tesislerden gelen atık sular genellikle daha yüksek konsantrasyonlarda kimyasallar ve toksik maddeler içerebilir. Bu atık sular, özel endüstriyel arıtma tesislerinde işlenir ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilir.

Arıtma Temizliği
Şebeke suyundaki mikro organizmaları ve görünmeyen partikülleri temizleyip içeceğimiz temiz bir hale getirir. Bu temizleme işlemini içerisindeki filtreler yardımıyla yapar. Temizlenen su tank içerisinde depolanır.

Tank Temizliği
Endüstriyel ve ticari sektörlerde kullanılan depolama ve taşıma tankerlerinin iç yüzeylerinin düzenli olarak temizlenmesi işlemidir.

Kuyu Temizliği
Yine kuyu içerisine bir miktar su kimyasalı eklenerek istenmeyen maddeler basınç yardımı ile kuyunuzdan arındırılır. Kuyudan kirli suyun yerini temiz su alana kadar basınçlandırma işlemi sürdürülür ve dalgıç pompa diğer ekipmanlarıyla birlikte tekrar kuyuya monte edilerek kuyu temizleme işlemi tamamlanmış olur.

Fabrika Saha Temizliği
Fabrika temizliği için öncelikle bir ön inceleme şarttır. Daha sonra detaylı bir temizlik planı yapılır ve teklif verilir. Daha sonra temizlik için belirli bir tarih belirlenmelidir. Fabrikalarda öncelikle üretimin yapıldığı alan detaylı olarak temizlenmeli ve gerekli olan tüm bakımlar yapılmalıdır.Düzenli makine temizliği ve bakımı yapıldığında daha uzun ömürlü olur. Üretim alanında yapılan temizlik işlemleri hem üretim kalitesini arttırır hem de karlılık oranını yükseltir. Fabrikalarda en çok karşılaşılan sorunlar arasında makinelerin yol açtığı yalanmalar oluyor. Bu yüzden özel ekipman, malzeme ve deneyimli personellerle temizlik işlemleri yapılmalıdır.

Yağ Tutucu Temizliği
Atık su tesisatlarından yağ tutucu içerisine gelen su ve yağ karışımı, akışın kontrol edilmesi ile hareketsiz bir hale getirilir. Karışımın üzerinde biriken yağ ve gres ayrılır. Altta kalan atık ve temizlenmiş su ise kanalizasyona gönderilir.

Çamur Nakliyesi
Enerji ve maliyet israfının önlenmesi adına atık çamurun konsantre hale getirilerek hacminin azaltılması gerekmektedir. Çamur şartlandırma/yoğunlaştırma işlemi fiziksel, kimyasal ve termal olarak 3 ana başlık olarak ayrılsa da atık su arıtma tesislerinde en sık kullanılan yöntem kimyasal şartlandırmadır.

Atık Nakliyesi
Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında atıkların taşınması konusunda zorunlu bir nakliye türü olup aynı yönetmelik kapsamında atık üreticisi ve ara depolama, geri kazanım ve/veya bertaraf tesislerine getirilen yükümlülüklerin paylaşımı anlamında bir hizmettir.

Geri Kazanım Hizmetleri
Yeniden değerlendirilme imkanı olan atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerden geçirilerek ikincil bir ham maddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine geri dönüşüm yada geri kazanım adı verilmektedir.
